Inkuto: Turmeric & Bacukhiol Range + African Chewing Stick Tooth Powder

postaus sisältää saatuja tuotteita ja *-merkittyjä mainoslinkkejä

Inkuto on ghanalais-taustaisen Edem Agbekey-Taylorin perustama vastuullinen luonnonkosmetiikka-yritys, jonka tuotteet tehdään käsin Herttoniemessä. Alkujaan Edem paransi tyttärensä iho-ongelmat itse afrikkalaisin perinteisin reseptein valmistamillaan tuotteilla, sitten kaikki alkoivat kysellä niitä häneltä – ja nyt niitä saa (yhä yhtä käsinvalmistettuina!) jopa lähimmästä Cittarista.

Edemin mukaan monet suomalaiset ovat allergisia vähän kaikelle ja pyytäneet tuoksuttomia tuotteita, ja siksi hän valmistaa myös niitä. Joukosta löytyy kuitenkin ihania luonnontuoksuja ja etenkin arkea somistuttavia käsintehtyjä herkullisia palamuotoisia saippuoita ja shampoita, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla Inkuton perinteisen afrikkalaisen mustan saippuan sekä käsittelemättömän sheavoin (molemmat hajusteettomia) lisäksi. Oma kokemukseni tuotteista onkin etenkin palatuotteista mieleen jäänyt aistillisuus, rosoisuus ja hemmottelevuus.
Inkuton tuotteita testataan vain ihmisillä ja moni tuote on myös vegaaninen.

Inkuto on hyvin arvo-pohjainen yritys, joka tukee ghanalaisia ostamalla yhden pääraaka-aineensa sheavoita kunnon korvauksella paikallisilta leskinaisilta jolloin nämä saavat rahaa kouluttaa lapsensa ja tukea yhteisöään.

Kävin Inkuton uusien tuotteiden lanseerauksessa syyskuussa. Tilaisuudessa lanseerattiin uusi Kurkuma & Bacukhiol-ihonhoito-sarja sekä kutkuttava, perinteinen hampaiden puhdistuspuuteri. Sain tilaisuudesta testiin hammaspuuterin sekä kaksi uuden Kurkuma & Bacukhiol-linjan tuotetta, jotka esittelen nyt alla. Kurkuma & Bakuchiol sarjaan kuuluu myös jauhemuotoinen kirkastava kasvonaamio, jonka ihoa pehmittävää vaikutusta ehdin myös tilaisuudessa testata kädelläni, sekä safloriöljy-pohjainen kauneuseliksiiri.

Kurkuma on iholle käytettynä antibakteerinen, tulehduksia rauhoittava sekä vammojen parantamista nopeuttava, mausteena perinteinen ayervedinen ja kiinalaisen lääketieteen tehokasvi. Sillä on kirkastavia ja rauhoittavia ominaisuuksia, ja monet suosivat sitä myös aknen hoidossa. Mausteena myytävää kurkumaa (toki mieluiten luomua) kannattaa kokeilla itsetehdyssä kasvonaamiossa esimerkiksi maustamattomaan luonnonjogurttiin sekä hunajaan sekoitettuna. Huom. kurkuma saattaa edellä mainitulla tavalla käytettynä värjätä kasvoja keltaisiksi, ja se näkyy kyllä pesun jälkeen käytetyssä kasvopyyhkeessä joten mieti mitä pyyhettä tohdit käyttää.

Bacukhiolia kutsutaan usein luonnonkosmetiikan retinoliksi, vaikka se ei täysin sitä vastaakaan. Monia samankaltaisia vaikutuksia sillä kuitenkin on: vaikutuksissa on havaittu sen stimuloivan ihon kollageenin tuotantoa ja parantavan ihon rakennetta, madaltavan juonteita sekä lievittävän hyperpigmentaatiota. Lisäksi Bacukhiolilla ei ole samanlaisia ihon hilseilyä ja kuivumista aiheuttavia haittavaikutuksia niin kuin retinolilla voi olla. Kurkuman tavoin sillä on antiinflammatorisia vaikutuksia jotka rauhoittavat ihoa ja voivat tehota näppyihin.

Inkuton Bacukhiol & Turmeric-linjan tuotteet sopivat siis sekä aknen ja ikääntyvän ihon hoitoon kaikille ihotyypeille.

TURMERIC ULTRA-GLOW CLEANSING OIL, pumppupullo
Risiiniöljyn ansiosta paksu, meikin mainiosti poistava, kurkuman ja bacukhiolin lisäksi mm. marula-öljyä sekä kortetta sisältävä puhdistusöljy. Tuoksussa rosmariinia. Ei oikein huuhtoudu iholta ilman kaksoispuhdistusta tai musliiniliinaa, mutta tuhtiutensa vuoksi tuntuu ihanalta kun muistaa hieroa kasvoja öljyn kanssa meikinpoiston tehostukseksi sen ohjeellisen minuutin-parin verran. Käy kaikkeen kasvojen puhdistukseen.
Hinta: 28,15 €/ 50ml
Inci: ricinus communis seed oil, isoamyl laurate, sclerocarya birrea seed oil, butyrospermum parkii, oryza sativa bran oil, squaline, d-alpha tocopherol, curcuma longa root extract, equesetum arvense extract

TURMERIC & BAKUCHIOL ANTI-AGING CREAM SERUM, lasinen voidepurkki
Paksu, sheavoi-pohjainen ja antiage-vaikutteinen balmi-seerumi joka tämäkin tuoksuu voimakkaasti ja ihanasti rosmariinille. Sisältää seerumi-ainesosinaan kurkuman ja bacukhiolin lisäksi mm. skvalaania, baobab-öljyä, hyaloruni-happoa, aloe veraa, vitamiineja sekä kurkumaa jotka yhdessä suojaavat, uudistavat, kosteuttavat ja ylläpitävät ihon kuntoa sekä ehkäisevät ennenaikaisia ikääntymisen vaikutuksia. Ihanan ravitseva ja hyvin imeytyvä, ihastuin tähän niin että päädyin käyttämään tätä aamusta iltaan pelkän kasvosuihkeen kanssa- ei välttämättä tarvitse päälleen voidetta tai kasvoöljyä. Toimii myös meikin alla iholle sopivan tahmeuden tuovana primerinä. Seerumiksi edullinen hinta. Yksi vuoden kiinnostavimmista tuotteista, voidemuoto on kätevä ja tuote itse kuivaa ihoani hyvin hoitava. Rosmariini virkistää aisteja ja sen tuoksu saa purkkia avatessa aikaan hurmaavia aah-hetkiä.
Hinta: 18,90€ / 30ml ja 44,50€/ 100ml
Inci: spring water, squaline, adansonia digitata (baobab) seed oil, butyrospermum parkii (shea butter), glycerine, sodium hyaluronate (hyaluronic acid), bakuchiol, curcuma longa (turmeric) root extract, emulsifying wax (cetearyl alcohol, behentrimonium methosulfate), aloe barbadensis leaf juice (aloe vera), sodium ascorbyl phosphate (vitamin c), retinyl palmitate; caprylic trigly- ceride, tocopherol (vitamin a), carthamus tinctorius (safflower) seed oil, d-alpha tocopherol (natural vitamin e), preservative eko (benzyl alcohol, salicylic acid, glycerin, sorbic acid). 

AFRICAN CHEWING STICK TOOTH POWDER, metallinen matala purkki
Perinteinen afrikkalainen hampaiden puhdistuspuuteri. Tuote-lanseerauksen yhteydessä Edem esitteli afrikkalaista purupuikkoa, kuivattua kasvia jota käytetään perinteisesti tukottain pureskelemalla puhdistamaan suu. Tämä tuote sisältää jauhettuna tuota samaa purupuikkoa, sekä lisäksi kotimaamme hampaita hoitavaa aarretta peltokortetta. Mukana on myös kaoliini-savea, neilikka- sekä pipar- ja viherminttuöljyjä. Hammastahnaan verrannollisia bakteereita tappavia ainesosia, neilikka-öljy on yksi yleisimmistä perinteisistä luontaistuotteista jota hampaille ja etenkin hammassärkyyn suositellaan. Voidaan käyttää niin että hammasharja kastetaan jauheeseen. Ei sisällä hampaita vahingoittavia hankaavia ainesosia. Raikas, mukavan puhtaan maun suuhun jättävä vedetön tuote.
Hinta: 18,15€ / 90ml
INCI: garcinia mannii (sokodua stick) powder, equisetum arvense (horsetail) powder, kaolin (white clay), eugenia caryophyllus (clove) bud oil, xylitol, mentha piperita (peppermint) oil, mentha spicata (spearmint) oil.

Ostopaikat: Inkuton oma verkkokauppa, K-Citymarketit, *Ruohonjuuri (se, kuinka nopeasti näitä uutuuksia rantautuu liikkeisiin riippuu myyjästä, Cittareihin kannattaa tehdä tuotetoiveita myös itse kauppojen verkkosivuilla)

Tietoa kirjoittajasta

☾ Rakkauden ja kauneuden puolesta. Rajattomuuksia, tähtiöitä. 🎵 I have seen how energy swims, how we are lifted up to ride with stars and see what’s also real. (Sannoppadog/ Arahjin) 🦁🤍🦁 Joskus tosi tulee ovellesi / kysymään uskotko todella…

Jätä kommentti