Rimita Green: kokemuksia Raikas- ja Metsä-deodoranteista

tuotteet saatu testiin blogia varten, postaus sisältää *mainoslinkkejä

Kotimaisen Rimita Greenin deodorantteja kehutaan yksiksi tehokkaimmiksi luonnonkosmetiikan dödöiksi. Rimitan roll-on päiset deodorantit viehättävät syystä: ne eivät ole voidemaisia paidantahraajia, eivätkä ne sisällä monen kainaloita ärsyttävää soodaa tai perusdödöistä löytyvää alumiinia. Sen sijaan hienhajua taltuttavat vaikuttavina ainesosina ovat rosmariini, laventeli, aloevera ja sitruuna. Dödöt ovat unisexejä ja sopivat myös nuorten ensi-dödöiksi. Ne ovat myös NaTrue-luomusertifikoituja sekä vegaanisia.

Muut Rimitaa koskevat postaukseni löydät täältä.

Deodoranttien, myös synteettisten, toimintamalli perustuu hienhajun kaitsemiseen luonnonkosmetiikan ollessa kyseessä esimerkiksi erilaisilla yrteillä – hien määrää eli kosteutta ne eivät säätele, sillä vain alumiinisuoloja sisältävät antiperspirantit tukkivat hikirauhaset ja estävät näin kosteuden pääsyn läpi.

Rimitan alkuperäisten versioiden (Sensitive ja perus-tuoksu) lisäksi markkinoille tuli viime vuonna Metsä- ja Raikas-tuoksut, joita tuoksuttelinkin jo vuoden 2022 I love me-messuilla hetken. Sain Metsä- ja Raikas-versiot testiin kesäkuun alussa.


Oma käyttäjäprofiilini on seuraava: kärsin hienhajusta, en sen määrästä. Kokeilin jossakin vaiheessa suuren määrän luonnonkosmetiikan deodorantteja läpi, eikä niistä yksikään toiminut riittävän hyvin. Riittävän hyvä merkitsee minulle siis kestoa aamusta iltaan tarvitsematta pelättä haju-yllätyksiä. Mukana oli tuolloin testi-urakassa myös mainitsemani Rimitan vanhemmat dödöt eli Sensitive ja perus-tuoksu.
Tuon testailun jälkeen menetetyt eurot harmittivat, ja käytin Lidlin halvinta 99 sentin antiperspiranttia sekä marketeiden sekalaisia vastaavia tähän kevääseen asti, jolloin antiperspirantit alkoivat jostakin syystä haista tunkkaiselta ja niitä piti lisäillä useinkin päivän mittaan. Lisäksi olen koko ajan pitänyt antiperspirantteja ärsyttävän vaikeina poispestävinä, kainaloita saa hinkata ja hinkata että kaikki lähtee.

Kokemuksiani Rimitan Metsä- ja Raikas-deodoranteista: Rimitat ovat antiperspirantteja paljon helpompia pestä pois, eivätkä ne myöskään tämän kesän testailussa ole ärsyttäneet omaa ihoani toisin kuin sooda-dödöt tekevät.
Näiden dödöjen tuoksukaan ei käy niin nenään kuin synteettisten mömmöjen. Rimita Green Deodorantti Metsä on raikkaan havuinen. Rimita Green Deodorantti Raikas taas on sitruksinen, ihan hivenen makeampaa suuntaan. Dödöt ovat vaikutuksiltaan yhtälaisia, käytännön ero on vain tuoksu.

Itse jouduin helteellä lisäilemään rimitoja useaan kertaan päivän aikana. Riski-tilanteissa en siis välttämättä uskalla turvautua vain Rimitaan, kotona ei-niin hikisinä päivinä sen sijaan useammin. Kuten sanoin, pidän dödöjen tuoksusta paljon, enkä kuunaan käyttäisi enää luonnonkosmetiikassa niin yleisiä voidemaisia, vaatteet tuhrivia dödöjä kun saatavilla on näitä helppoja roll-onnejakin. Vähemmän hikoilevalla ja haisevalle ihmisellä Rimitat varmasti toimivat moitteettomasti.

Hinnat: 11,95€-12,90/ 50ml
Myynnissä: Rimitan oma verkkokauppa, *Twistbe, *House of Organic, *Hyvinvoinnin.fi, *Ruohonjuuri

Tietoa kirjoittajasta

☾ Rakkauden ja kauneuden puolesta. Rajattomuuksia, tähtiöitä. 🎵 I have seen how energy swims, how we are lifted up to ride with stars and see what’s also real. (Sannoppadog/ Arahjin) 🦁🤍🦁 Joskus tosi tulee ovellesi / kysymään uskotko todella…

Jätä kommentti