Pari (viimein) ihan hyvin toimivaa luonnonkosmetiikan deodoranttia

postaus sisältää *-merkittyjä mainoslinkkejä

Luonnonkosmetiikan dödöt eivät itselläni ole toimineet koskaan mitenkään älyttömän hyvin, kuten blogia sen alkuajoista seuranneet muistanevatkin varmasti. Pitkään aikaan en ostanut testiin yhtäkään, kun rahaa kokeiluihin meni aikoinaan satasia.

Kesän aikaan totesin kuitenkin pari aleista hankkimaani putelia ihan hyviksi. Ne toimivat perusoloissa yhtä hyvin kuin osa antiperspiranteistakin, itselläni jolla jopa antiperspirantitkin alkavat tuntien saatossa tuntua ällöiltä ja vähintään tunkkaisen tuoksuisilta jos lähelle ihoa menee. Tiukoissa paikoissa pidän kyllä yhä mukanani myös synteettisiä vaihtoehtoja, kehoni on vain näin outo ja vaatii säätöä, mutta näitä kahta tämän postauksen luonnonkosmetiikan dödöä voisin siis (viimein) aidosti hankkia lisääkin.

Antiperspirantit siis tukkivat hikirauhaset, deodorantit säätelevät pelkkää hajua ja vähentävät hien kosteutta muin keinoin. Antiperspirantteja on tämän vuoksi ainakin itseni välillä tosi vaikea pestä kunnolla pois, saa pestä ja pestä etteivät ne jää kainaloihin sellaiseksi tahmeiksi pistävän hajuisiksi kerroksiksi.
Dödöjen kanssa tarkka kainaloiden pesu on tärkeää, ja hyvä suolasaippua puhdistaa sekä tappaa bakteereja erityisen tehokkaasti. Suolasaippuoista suosittelen itse esimerkiksi Cattecon kaikkia suolasaippuoita, joita myy *House of Organic 9,90€ / 120g hintaan, sekä Flow Cosmeticsin aromaterapeuttisia suola-saippuoita, *House Of Organic 16€/120g tai *Hyvinvoinnin.fi 14,95€.

Laveran Natural & Strong- dödöä ehti joku suositellakin ennen kuin sen hankin ihan lähi-Cittarista. Olen kokeillut vain roll-on-versiota, tuotteesta on saatavilla ainakin saman nimistä suihketta sekä voidemainen versio. Tuoksu hieman makea, ehkä appelsiininen. Saatavilla: Citymarketit (voit myös tuotetoivoa omaan kauppaasi), Sokokset, * Jolie, *Hyvinvoinnin.fi, *Lyko, *Ruohonjuuri. Hinta: +/10€.

Avrilin miesten dödö-suihke on painepullossa ja hankin sen vähän vahingossa Fiksuruuan alesta. Tuoksu bergamottinen, ivenen ”miesmäinen”, Sen saatavuus ei ole valitettavasti kovin laaja, mutta Ecoteekistä löytyy, hinta 8,90€.

Jokin verran olen testailuistani blogiinkin kirjoitellut, mutta olen myös vanhoja postauksia siivonnut pois huonojen kuvien ym. vuoksi. En siis hauku tuotteita, kellä toimii mikäkin. Toimimattomia itselläni ovat olleet mm. Rimita, Luonkosin jauhe, Cattecon ja Vuohelman voidemaiset ja ylipäänsä sooda-pohjaiset, myös itsetehdyt, voidemaiset dödöt jotka eivät käytännössä eroa toisistaan ainesosiltaan, sekä Biothurmin hopea-pohjainen dödö.

Nuudia, joka lupaa osalla ihmisistä jopa useamman päivän pidon, olen testannut aikoinani yhden tuubin. Nyt viimein ostin toisenkin tuubin ihan sillä fiiliksellä että ehkä kun nyt löysin pari muutakin toimivaa, voisi Nuudkin keholleni sopia- eihän sitä koskaan tiedä. Tulen raportoimaan kokemuksistani tästä uudesta testailusta myöhemmin. Nuudia myy mm. *Naturelle hintaan 13€.

Tietoa kirjoittajasta

☾ Rakkauden ja kauneuden puolesta. Rajattomuuksia, tähtiöitä. 🎵 I have seen how energy swims, how we are lifted up to ride with stars and see what’s also real. (Sannoppadog/ Arahjin) 🦁🤍🦁 Joskus tosi tulee ovellesi / kysymään uskotko todella…

3 vastausta artikkeliin “Pari (viimein) ihan hyvin toimivaa luonnonkosmetiikan deodoranttia”

  1. Mistä tuo iso sormus on?

    Olen muuten aina miettinyt mistä blogisi nimi tulee. Pitkään ajattelin että ikäplikka eli tyyliin ikäneito, mutta ei taida ollakaan?

    Tykkää

    1. Moi! Olen ostanut sormuksen 2nd handina Oldie Tampereen Instagrammista. Se on alunperin Mass Leen Bellis: https://www.mass-lee.com/product-page/bellis-ring .

      Olen lyhyesti selittänyt Ikaplika-nimen blogin Biography-sivulla ja Instassakin joskus varmaan, mutta siis alunperin sain nimen unessa. Tuossa unessa ikkunasta tulvi valoa huoneeseen, valosta muotoutui tyttölapsi jonka nimen sanottiin olevan Ikaplika ja että hänestä tulisi vielä tyttäreni eräänä päivänä. Nimi oli sen verran erikoinen että netistä sitä googlaamalla löytää nykyäänkin vain tämän blogin, siksi sen aikanaan valitsin kun nimen valinta tuntui muuten hankalalta. Mulla oli joskus kaksi Instaa ja nykyisestä tuli sitten Ikaplikan rinnalle Ikaplikanhymy ☺️. – Ei siis ikäplikka eikä ikäneitokaan 😁.

      Tykkää

  2. No aivan, enhän mä tuonne biographyyn ole ikinä huomannut katsoa 😀 Aina satunnaisen sännöllisesti osun blogiisi, yleensä googlen kautta kun etsin tietoa jostain tuotteesta.

    Kiitos! Tuo sormus on upea ❤

    Tykkää

Jätä kommentti