Diipimpää kelaa manifestoinnista

postaus sisältää *-merkittyjä mainoslinkkejä

Manifestointi on ajattelumalli, joka perustuu idealle siitä, että voimme vetää puoleemme ja saada haluamiamme asioita tai tapahtumia keskittämällä huomiomme niihin positiivisen ajattelun, tunteiden ja energian avulla. Kaikki on vibeä. Manifestointiin on olemassa lukuisia eri tekniikoita keskustelu-kanavat ja tiktokit pullollaan. Oikeastaan aihe on vasta johdatusta ymmärtämään tietoisuutta, itseä sekä omaa energiaa ja henkistä energiapuolta (mitä on energia, mitä on todellisuus ja tietoisuus, miten oma sisin ja oma energiasysteemi toimivat) aidommin sillä tekniikat itsessään eivät tuo kellekään kaikkea (muutenhan joku olisi jo manifestointi maailmanrauhan ja näitä) ja silaisevat vain pintaa. (-)

Osalla tähän siis sisältyy ajatus rakkaudesta ja ykseydestä, jossa kaikki elämä on yhteydessä jakaen saman universaalin hengen joka kuulee jokaisen sielun rukouksia, pyyntöjä ja toiveita sen perusteella millaista perusenergiaa viestitämme myös kollektiivisesti.”

Näin summasin manifestointia aiemmassa postauksessani manifestointi-klikeistä. Tässä maailmankuvassa ihminen ja koko elämä on energiaa, valoa ja sen säkeniä matkallaan. Manifestointi toimii siksi että tätä todellisuutta pitää koossa vetovoiman laki, joka tuo elämään niitä asioita joiden energiaa ihminen säteilee. Manifestointi perustuu maailman ytimen, energian ja valon rakenteeseen jota emme vielä näe omin silmin.

Näiden oppien mukaan siis ihminen, joka uskoo olevansa vain fyysinen (eikä usko manifestointiin lainkaan) käytännössä manifestoi hänkin: hän vain manifestoi elämänsä kokoon niitä tavallisimpia elämänlankoja ja fyysisiä rajoitteita mukaillen. Luoden siis itse maailmansa tavis-normit.

Näitä asioita kuitenkin sanoitetaan eri kulttuureissa eri tavoin usein samaa tarkoittaen. Manifestointiin uskotaan monien vanhojen jumalaa ja olemassaoloa pohtivien kirjojen viittailleen aikojen alusta asti, ja jo Raamatun (vaikka se muokattu ja kirkon tärvelemä kirja tutkitusti onkin) Jeesuksen voi tulkita puhuneen aiheesta.

Your eternal part is always starry eyed.” – Abraham Hicks

Manifestointi ja henkisyys. Ikä saa ihmisen urautumaan ja se vaikeuttaa uusiin asioihin ja ihmeisiin uskomista. Iän myötä ihmisillä on takana raskaita kokemuksia, pessimismiä ja realiteettejä, traumoja sekä elämän petoksia jotka vievät uskoa hyvään sekä näkökykyä elämänenergiaa kohtaan.
Siksi juuri nuorten on ehkä helpompi uskoa niin tiettyihin tapoihin manifestoida kuin energiakykyihinkin ja sinkoutua taivaan syleilyyn tuosta vain. Tämän sinkoutumisen helppouden risti voi olla muiden kokemuksien ja siis perspektiivin puute, joidenkin asioiden vajaa taito sekä vajaa tieto, jotka voivat jatkaa kaasu pohjassa päin betoniseinää ja sinkouttaa sylissään pitämänsä lapsen päin lätäkköä.
Moni jaksaa tutustua hitaampaa lähestymistapaa, kypsää henkistä otetta ja aikaa vaativiin tietoisuus-harjoituksiin vasta iän tai vaikeuksiensa myötä.
Tämä on ei-kirjamellinen jako, mutta näkyy siinä miten manifestointi ja siihen liittyvät energiaopit eri ikäpolvien sekä klikkien parissa somessa trendaavat.
Nuoriso manifestoi iloisen rehvakkaasti räppäri-tyyliin maailmanherruuksiaan (massia ja miestä, tässä postaukseni manifestointi-klikeistä), koettaa ehkä puoliksi pahuuksissaan manifestoimalla siepata toisen tytön poikakaverin omakseen ja osa saattaa keksiä tai nostaa historiasta uudelleen esiin ja trendeiksi asioita joita vanhemmille ei tule mieleenkään (tutustu esimerkiksi shiftaus-kulttuuriin r/shiftingrealities tai tulpien luomiseen r/Tulpas Redditissä).
Vanhempia jotka ovat jo ehkä saavuttaneet elämässään riittävästi, heitä resonoi aito henkisyys ja hiljentyminen sielun salaisuuksien ääreen henkisemmin. Heillä on myös kärsivällisyyttä kokeilla ja testailla sellaista, minkä nuoriso kaasuttaessaan hylkää.

Youtube-gurujen näkee yhä paasaavan, että mielesi on laiska ellet osaa uskoa että kaikki onnistuu mielen voimalla ja ellet vaihda mentaliteettia. Tämä on aika kurja piiskuri-asenne. Laiskuuden sijaan monien todellinen ongelma on aiheen abstraktius. Se, ettei oikeasti tiedetä mitä on oma energia, miten se toimii ja miten olisi viisainta edetä. Kyvyt eivät riitä valon aistimiseen tasoilla joilla asioita tapahtuu.
Kyse ei ole laiskuudesta, vaan henkisestä kapasiteetista sekä usein kollektiivisemmasta meissä asuvasta karmasta (josta puhun käsitteenä tässä postauksessa myöhemmin lisää) joka vaikuttaa kykyyn ottaa vastaan hyvää sekä uskoa siihen.

Opettajien omista rajoista ja kuplista. Esimerkiksi guru ja opettaja voi vahingossa luoda ympärilleen maailman jossa vain heidän omansa pitää, eivätkä koskaan avata porttejaan pidemmälle. He voivat joutua kuplaan, jossa elävät elämää missä yksikään asiakas ei riko tätä harhaa ja missä vastaan sanovia ei muutenkaan kuunnella koska oma on niin vahva. Vetovoiman lailla on todella tämäkin toksinen polariteettinsa (josta synkronisiteetit-postauksessani puhuin).

Myös henkilökohtaisessa kasvussa, elämään ja sisimmän herkkyyteen sukeltaessa sekä siinä miten tunteet kehittyvät eteen tulee väistämättä aina piste, jossa on käännyttävä myös kohti muita eikä ehkä joskus hyödyllisesti suojellut ja omaa visiota yllä pitänyt oma enää riitä eikä vapauta. Kaiken maallisesti saavuttanut ihminen ei pelkistä rikkauksista nauti, vaan joutuu tulemaan muita kohti koskettaakseen sisintään ja laajentuakseen. Huiman manifestointi-suoran jälkeen tulee väistämättä oma saturaatio-piste ja taitoskohta, jossa mukaan tasapainottamaan pyrkii henkisempiä aspekteja. Myös tämä on osa meitä ihmisinä.

Manifestointi-opit koettavat pureutua ihmisen energia-olemukseen matkalla ymmärtämään tätä puoltamme ja sitä mikä meitä sitä täysin kokemasta estää. Aika isoa osaa tässä näyttelee universaalin rakkauden voima ja miten vähän me uskomme sen olemassaoloon, miten vähän meitä on rakastettu ja mitä esimerkiksi uskonnot ovat ajan alitajuiseen monessä kytevään ihmiskuvaan opettaneet ihmisen paikasta.

Manifestointi-keskusteluissa kysytyimpiä kysymyksiä ovat tänä päivänä yhä ne jotka tiedustelevat toimivinta tekniikkaa saada haluttu asia. Manifestointi-tekniikat eivät kuitenkaan ole taikokeinoja jotka toimivat varmasti ja kaikilla, vaan käytännössä oman kokonaisväreen muuntamis-tapoja, keinoja saavuttaa ja koostaa tietty energia. Voisimme puhua myös uuden energian tekemisestä.

Tähän on ehkä syytä muistuttaa, että fyysisen maailman tavallisimmat tiet saavuttaa menestys ovat manifestoivia tekniikoita ja energiaa nekin. Maan tavat manifestoida suuruuksia kulkevat taviksien mahdolliseen uskomista myöten. Joillakin reitti Oscar-patsaalle on sellaisen energian luomaa jossa uskoo sokeasti itseensä ja osaa etuilla elämässä, että on vanhemmille pärjännyt tietyillä esiintymisen tavoilla ja voittanut niillä aina. Juuri näin pienestä pitäen vahingossa hyvin ruokittuja, tietyissä elämän puolissa kantavia energia-miksejä meillä on. Hollywood voidaan tässä myös nähdä omana energianaan jonka peliin mennään mukaan.

Manifestointi-tekniikat eivät auta mitään jos muu arki ja oma pää on energiana ratkaisevasti haluttua asiaa vastaan ja kaataa sen mitä yrittää. Esimerkiksi se, ettei alitajuisesti itse usko olevansa halutun tulevan arvoinen voi olla energeettinen este joka stoppaa saatua. Se usko luo sellaisen kuopan jossa et suurempaasi pääse.
Tekniikoiden teho perustuu siis lähinnä siihen miten hyvin ne kykenevät leikkaamaan läpi sen arjen ja energian jossa nykytolasi jumittaa.

Tärkeimmäksi kyvyksi ennen tekniikoita tai niiden summamutikassa vaihtelujen sijaan nousee oman tilan ja tilanteen kartoitus, kyky katsoa sisälleen, taito hiljentyä ja nähdä omia todellisia tunteita ja sitä mihin oikeasti uskoo ja miten arjessaan toimii. Muuten vedät tuurilla ja energiasi joko sattuu olemaan vapaampi haluamaasi kohtaan tai sit ei.

Yhdeksi tärkeäksi elementiksi nostaisin edelleen myös rakkauden periaatteen sisäistämisen ja toteen elämisen, mistä moni manifestointi-opettaja puhuukin. Ihmisessä vaikuttavat vajaat rakkaudettomuuden kokemukset nuoresta pitäen sulkien energiaa ottamasta manifestointejakin vastaan. Mitä syvemmälle rakkaus uurtaa sinuun juurensa, sen parempien ihmissuhteiden ja muun uskot kuuluvan myös sinulle, ja sitä avarammin elämän näet. Ennen kaikkea rakkaus tuo rauhaa ja luottoa elämää kohti.

Osa manifestointi-opettajista käskee vain uskomaan valoon ja unohtamaan huonot puolet (ehkä myös vain sanoittaa viestinsä näin tarkoittamatta aivan niinkään), eli ilmentämään haluttua asiaa suoraan ja olemaan kuikuilematta turhia. Kaikkia elämän hirveyksiä ei kuitenkaan voida kuitata näin ja itse asiassa vaikeiden tunteiden väistely saa samat tunteet manifestoitumaan elämän kautta esiin uudelleen, meidän tunnesysteemi toimii niin. Etenkin vaikeammissa elämäntilanteissa on usein käytettävä useita eri lähestymistapoja ja rakkautta itseä kohtaan. Ihmeparantumiset ja -teot ovat mahdollisia vain silloin kun niitä vastaan ei ihmisessä ole kummempia energeettisiä esteitä. Niitäkin todella tapahtuu.

Omista kokemuksistani. Olen nähnyt että kun energiatyössä omille energioille jutellaan rakkaudesta ja ne saadaan siihen uskomaan, energioiden tummat säikeet ihan konkreettisesti haihtuvat ja sisään virtaa ennen aistimatonta henkistä runsautta (jolla on vaikutuksensa myös fyysisessä elämässä). Energian muuntelulla on siis heti näkyvä konkreettinen jälkensä joita havainnoimaan energiataidot voivat joillakin yltää. Olen hetkittäin itse kosketuksissa näihin tasoihin, en kuitenkaan arjessa näe muiden ihmisten tällaista energiaa.

Olen saanut aikaan (en aivan yksin) asioita, jotka ovat fyysisten rajoitteiden tuolla puolen. Näistä pienemmistä hiusten kasvuani rajoitti energiana esimerkiksi aiemmin se, että äitini oli leikannut ne lapsena aina tietyn mittaisina. Hiukseni kasvoivat sitten vyötärölleni ja leikkasin ne ennen joulua pois. Joskus ehkä kasvatan uusiksi ja katsotaan mikä energia sitten vie 😀 .
Ponnahdin matkalle, jossa olen käynyt läpi näiden ääriä ja se vaikuttaa näkökulmaani. Olen kokenut energioita saamatta niistä vaikeimpia haltuuni täysin, mutta siksi osaan niiden huijaavista puolista myös kertoa. Koen että minulla on vielä opittavaa elämän ja manifestoinnin valoisimmasta ja runsaimmasta päästä, vaikka sielläkin olen matkannut. Monista omista energeettisistä rajoitteistani minua on päästänyt eniten se että olen saanut pyyteetöntä, valtavaa rakkautta toiselta ihmiseltä. En voi kylliksi korostaa sitä, miten tärkeiksi rakastaminen, hellyys itseä kohtaan sekä kyky pitää itseä kädestä koko matkan ajan näissä leikeissä nousee.
Isommissa epätavallisissa asioissa joita koetin väliin tulivat myös ihmiseni rajat, ja se puoli on niin täynnä alien-laarin settiä sekä pitkä kuin nälkävuosi ettei mahdu tähän blogiin (ehkä palaamme siihen myöhemmin, katsotaan). Tietyt asiat eivät olleetkaan mm. sukuenergioitteni ja genetiikkani takia niin helppoja kuin voisi luulla, ja joidenkin asioiden kokoaminen on itselläni kestänyt tunteja ja vuosikausia.
Efforttini menee tällä hetkellä vähän muuhun kuin vain manifestoinnin ajatteluun, mutta rinnalla etsin teitä omiin ihmeisiini siinä missä muutkin. Synkronisaatioita ja pieniä asioita tapahtuu harva se päivä, mutta moni isompi asia on yhä kesken. Ihmisenä pyrin ennemmin integroimaan omaa sisintäni kokonaisvaltaiseksi kauniiksi tavaksi elää kuin päkyttämään tekniikoita joihin tylsistyn helposti. Haluaisin siis, että koko elämäni tukisi suurempia tavoitteitani itsessään.

Seuraavaksi jaottelen eri manifestointi-tekniikoita eli tapoja koostaa omaa energiaa kohti unelmia ja haluttua tulevaa. Nämä eivät ole välttämättömiä halutun saamiseksi, vaan eräitä tukikeinoja ja pään rakennusta oikeaan vibeen. Vaikket näe sitä, tekniikat oikein toimiessaan saavat aikaan valoa ja energiaa joka verkottuu korkeampaan maailman luontoon. Se energia on konkreettista ja tuo siksi halutun elämääsi.

Lyhyesti manifestoinnin idea toimii näin: 1) ensin kirkastetaan visio, 2) sitten linjaudutaan siihen energeettisesti eli tunnetaan/ uskotaan unelma toteen, 3) otetaan konkreettisia askeleita unelmaa kohti ja 4) viimein päästetään irti ja annetaan universumin hoitaa homma huolehtimatta itse enää siitä kuinka unelma tarkemmin toteutuu.

Joissakin tapauksissa ja metodista riippuen kovin konkreettisia tekoja halutun eteen ei tarvitse tehdä, mutta useimmiten oma energia (mikäli sitä osaa kuunnella) kyllä ohjaa toimimaan tavalla joka vie askel kerrallaan kohti manifestaatiota. Mikään jäätävä esitys ja effortti ei ole tarpeen, sinun pitäisi käytännössä jotenkin vain päästä tilaan jossa oikeasti uskot että riität omana itsenäsi ja vain saat mitä haluat.

Periaatteessa jo uskon omaan unelmaan ja manifestointiin pitäisi riittää, mutta käytännössä useimmilla pää ei kykene sellaiseen loikkaan tuosta vain vaan alkaa väittää vastaan ja pilata vibeä joka muuten toisi kaiken tuosta vain. Siksi tekniikoita on. Tekniikat pyrkivät purkamaan lähtöasetuksia ja toimintaa jotka ovat unelmien tiellä, sekä herättävät huomaamaan omaa resistanttiutta. Ihmiset myös itse tykkäävät manifestointi-rituaaleista ja elämän tämän puolen pyhitys voi olla erittäin antoisaa. Irti päästäminen tapahtuu vasta kun ihmisellä on perusturvaa ja luottoa asioiden oikein menemiseen.

Vinkki: Osa pitää päiväkirjaa tai taulukkoa testaamistaan metodeista ja onnistumisista, pyrkien analysoimaan sitä mikä itsellä toimii ja miksi. Yleensä toimiminen liittyy siihen, millä keinolla saat uskottavimmat tunteet. Muistiinpanojen tekeminen: lukemistaan henkisistä kirjoista ja katsomastaan materiaalista kannattaa pistää ylös inspiroivimpia lauseita joiden lukeminen myöhemmin palauttaa mieleen hyödyllisiä pointteja.

Sitten tekniikoihin.

Delulu-asenne. Mainitsen tämän ensiksi, koska se osuu omaan luonteeseeni (astrologinen asetelmani, mars-kaloissa, on yksi delulujen delulu sekä hyvässä että pahassa) ja huvittaa minua. Delulu eli delusional-vibe tarkoittaa siis tietoisesti sokeaa, epärealistista, naiivia ja jopa harhaista 5-deessä uiskentelua eli unelman todeksi elämistä jo nyt. Mukaan voi kuulua eri tekniikoita ja yleistä hauskanpitoa sen kanssa että unelmat ovat totta jo. Deluilu on oikeastaan aina jollakin tapaa osa manifestointia.

Meditointi: jossa pysähdytään ja pysäytetään haitallinen ajattelu, tai ehkä pysähdytään hetkeksi skannaamaan omaa tilaa ja kalibroimaan uutta vibeä sisään eri tavoin. Tähän voi yhdistää luettelemiani muita tekniikoita omalla tavallaan. Meditaatio-tekniikoita on monia, itseen sopeutettavia.
Pidemmät haluttuun unelmaan tähtäävät ja niiden sisällä viipyvät meditoinnit: Joissa tunnetaan toteen haluttua manifestointia mahdollisimman elävästi esimerkiksi visualisoiden. Esimerkiksi Joe Dispenzan kirjoissa on monia ohjeita tällaisiin, jopa kävellessä totettavia versioita.

Visualisointi: tarkoittaa unelmien mahdollisimman todeksi kuvittelua ja niiden todeksi uskomista tunnetasolla. Voit esimerkiksi kuvitella millaisessa unelmiesi talossa asuisit, miltä talossa tuntuisi yksityiskohtia ja keittiön pöydän hivelyn tuntua myöten. Voit jopa kuvitella yksityiskohtaisia elokuvanpätkiä äänitoistoineen, itse elokuvaa kokien, siitä mitä talossa tapahtuisi.

Affirmaatiot: ovat posiitivisten lauseiden toistelua ääneen itsekseen tai kuunnellen. Itse koen affien kuuntelun positiivisemman tunneympäristön luomisena lähettyvilleni. Vinkkaan Parrot-appin, johon voi itse äänittää sopivia affirmaatiota kuunneltaviksi askareiden lomassa. Oman äänen kuuleminen affirmaatioita toistellessa voi olla vakuuttavakin tapa esimerkiksi uskomusten muuttamisessa.

Subliminals: subliminals-videoiden väitetään vaikuttavan taustalla tai yön aikana kuunneltuina alitajuisesti ihmiseen affirmaatioiden kaltaisesti. Tästä en osaa tarkemmin sanoa juuta enkä jaata, vaikka kyllähän kaikki mitä elämässä on meihin vaikuttaa jotenkin. Vinkkaan Youtuben Rita Kaminskin, jonka bongasin äskettäin ja jota olen tätäkin juttua kirjoittaessani kuunnellut ja jolta löytyy myös affirmaatio-videoita.

Vision board/ unelmakartat: unelma-kuvien ja inspiroivien lauseiden liimaaminen ja järjestely pahville, tai tällaisen Unelmien taivas-Pinterest-kansion luominen. Vision boardin äärellä voi tehdä harjoituksia ja meditaatioita, joissa tuntee kuvat ja kartan niin totena kuin voi.

Manifestointi-käsikirjoitukset: unelman kirjoittamista elokuvamaiseksi kässäriksi ja niiden kuvittelua niin toteen kuin voi.

Mind Moviet: Joe Dispenzan suosittelemat Mind Moviesit, joita Joen oppilaat tekevät leireillän (Joen Yliluonnolliseksi-kirjassa näistä lisää), mutta joita voi myös tehdä itse esimerkiksi puhelimen Capcut-ohjelmalla. Videoille koostetaan ensin mieltä suggestoivaan tilaan johdattavaa visuaalista materiaalia (Joen videioissa kuvatttin kaleidoskooppia, joka tämän tutkimuksien mukaan toimii) jonka jälkeen video koostuu kuvakavaldista omista unelmista. Taustalle voidaan laittaa lempi-biisi herättämään positiivisia mielleyhtymiä niin että lopulta vain biisiä kuunnellessa mieli menee heti unelmoimaan haluttua. Videoita voi tehdä yhtä tai useampaa unelmaa koskien, miettien vähän miten niputettuna itse asioita haluaa ja pystyy käsittelemään.
Ihan omia inspiraatio-videioitakin voi ilman suggerointi-osaa tehdä ja niitä katsella vaikka jumpatessa. Videot jäävät päivittäisen toiston myötä helposti muistiin ja niitä voi palauttaa mieleen esimerkiksi meditoidessa. Dispenza suosittelee videoiden katsomista heti herättyä tai juuri ennen nukkumaanmenoa muutaman minuutin ajan seuraavan SATS-tekniikan tavoin.

SATS: ’State Akin To Sleep’ eli SATS on Neville Goddardin metodi, jossa keho saatetaan syvän rentoutuneeseen, jopa uniseen tilaan jossa mieli on aseeton ja vastaanottavainen. Uniseen tilaan pääsyksi on eri tekniikoita (voit esimerkiksi laskea takaperin 100-0 pyrkien laskiessa rentouttamaan itseäsi, ja tunnustella sen jälkeen sisäisesti kehoasi kuvitellen sen aina vain raskaammaksi ja unisemmaksi), mutta keho on luontaisesti siinä juuri ennen nukahtamista ja juuri herättyä (tätä mielen herkkää ja vastaanottavaista tilaa hyödyntää moni muukin manifestointi-tekniikka). Tilaan päästyä mieltä johdatetaan visualisoimaan unelmat toteen niin kuin ne olisivat jo totta. Tällainen toimii usein myös astraali- tai shiftaus-kokemuksien metodeina. Aihetta kannattaa googlailla mikäli se kiinnostaa.

EFT-tapping: EFT on siis väreen ohjaamista kasvojen ja kehon naputtelulla. Tosi rauhoittavaa ja maadoittavaa! Metodilla voidaan niin purkaa tunnetraumoja kuin lisätä affirmaatioiden voimaa ja tehoakin.Vinkkaan Brad Yatesin Youtube-sivun, jonka nappasin alunperin Steph Flockhartin Instasta (myös seuraamisen arvoinen, kiinalaisen lääketieteen parissa alun alkaen toiminut ja itsensä omiin unelmiinsa manifestoinut tyttö joka nyt opettaa ja vinkkaa sivuillaan itsellään parhaiten toimineita tekniikoita).

Kiitollisuus-harjoitukset ja kiitollisuuspäiväkirja: Mitä voimakkaammin arvostat nykyhetkeä, sitä enemmän vetovoiman laki voi tuoda sinulle positiivisia kokemuksia elämässä. Joillekin kiitollisuuden aito kokemus on tosin vaikeaa, koska kiitollisuutta on lapsuudessa vaadittu asioista joista ei aidosti kiitollisuutta ole kokenut. Kiitollisuutta voi silti harjoitella halutessaan, ja se voi muiden henkisten harrastuksien myötä alkaa elää ihmisen sisällä itsekseen. Aamu- tai iltaharjoituksena voi esimerkiksi pitää päiväkirjaa asioista jotka toivat valoa ja joita kannattaa muistaa. Itsellä on kokemuksia spontaanimmista syvän kiitollisuuden nousemisesta kehosta ja rinnasta pitkien valo-olentojen tuomien energiahoitojen seurauksena.

Uskomuksien ja maailmankuvan työstö: omien unelmien vastaisia uskomuksia ja maailmankuvaa (ajatusta siitä mikä tässä maailmassa on ”normaalia” tapahtua) voi pyrkiä muuttamaan tietoisesti kääntämällä järkeä vaikkapa etsimällä uutta haluttua uskomusta tukevia todisteita ja affirmoimalla sekä käyttämällä tässä postauksessa mainittuja muita tekniikoita kuten EFT:tä ja uskomuksen purkuun tähtääviä meditaatioita.

Voit myös kehittää ja yhdistellä näistä omia metodejasi. Mitä kivempaa, sen kivempaa- eli mukaan ihan vapaasti lempi-musaa, vaikka paras kaveri ja muuta nostattavaa. Pakolla ja raivolla homman vänkääminen ei toimi. Tarkoitus on lisätä elämään ihanaa ja löytää inspiroivia keinoja unelmoida 🤍 . Kohottaa omaa värettä eikä tappaa sitä tylsyyteen.
Ohjeissa toistuvat se kuinka tärkeää on kokonaisvaltaisesti uskoa hommaan ja tuntea koko keholla haluttu asia. Tärkeää on siis ennen tekniikoita seivästää se, miltä halutussa unelmassa tuntuisi eri yksityiskohdissaan tai ainakin vähintään uskoa että on itse maailman paras manifestoija joka kaiken vaan saa. Viimeksi mainittu ehkä riittääkin, joten moni skippaa muut metodit tyystin ja keskittyy siihen että vahvistaa uskomustaan siihen että on delulusti Lucky Girl, onnekkain ihminen tässä universiumissa.

Yleisiä ongelmia manifestoinnissa

Ongelmat manifestoinnissa liittyvät mm. itsetuntemukseen, itsetuntoon, omaan karmaan (jonka käsitteen selitän alla kohta), tunteiden käsittelytaitoon ja huomaamattomiin perusvibeihin (kuten asenteisiin) joilla itse vetää elämää vastaan sitä mitä toivoo. Aika moni metodi keskittyy ihmeitä sisältävän maailmankuvan luomiseen, itsetuntoon ja self conceptin kehittämiseen siitä syystä, että nämä näyttelevät tärkeää osaa siinä mitä ihminen itselleen elämän lahjoina sallii.

Homman ideana on kevyt ote, oikeasti parempi olo ja vibe eikä mikään neuroottinen itsensä tarkkailu, saati syyttely.

Manifestointi ei toimi jos osa sinusta ilmentää väärää energiaa. Syitä väärälle energialle voivat olla: se ettei pidä itseä kaiken hyvän arvoisena, kyvyttömyys kokea ja kuvitella, vaikeudet hahmottaa omia todellisia tunteita, vastustavat uskomukset ja pelot, tunteet ja tunnesiteet joista itse ei ole tietoinen – ylipäänsä oma tiedostamaton energia ja – tunnepuoli, traumoineen. Edellisiä täytyy siis askel askeleelta ratkoa jos ne ovat ongelma. Et voi aina paeta kaikkia tunteitasi ja tottasi keskittymällä positiivisesti vain manifestoimaan parempaa. Nämä tunteet ja tosi täytyy kohdata rinta rinnan, sillä itsekieltäminen ja itselle valehtelu ovat energiana eri asia kuin todellinen shift.

Sinun energiasi on todella uskottava että se on energiaa. Et voi päättää sitä tuosta vain, vaan sen on suodatuttava kaikkien osiesi läpi. Esimerkiksi keho voi panna tälle stopin monissakin asioissa ja uskoa olevansa vain lihaa (olen nähnyt tällaisen isältäni perityn energian). Jo tässä voi tulla vastaan se, mitä ihminen yksin ketterästi voi ja mitä ei. Prosessit voivat kestää.

Kusta voi ihan perusasioissa. Ihmistä kannattelevat ja hänen hyvää perustaajuuttaan ylläpitävät sellaiset asiat kuin toimivat ihmissuhteet, riittävä elintaso, terveys ja hyvä mieli- se että on kivaa eikä tylsää, ikävää ja tunkkaista. Väkisin elämän kuopasta pelkällä manifestoimisella ylös yrittäminen voi olla turhaa työtä, kun helpomman noston perusväreeseen voisi tuoda paremman arjen rakennus ihan tavallisin konstein.

Voit vetää hyviä asioita väärällä moodilla ja vaikeuttaa niitä. Perusvibe voi olla niin matala että ihminen suorittaa kaiken, ottaa manifestoinnista ylimääräisen työn itselleen ja rasittaa itseään liikaa. Hukassa tässä ensisijaisesti on elämänilo. (Tämäkään postaus ei edelleenkään siis halua olla ylityötä tai vaikeuttaa asioita liikaa – vaikka tiedänkin että jos moni asia mistä puhun on uusi, tämä voi vaatia sulateltavaa.)

Universiumia ja jumalaa edustaa monelle alitajuisesti lapsuuden kokemus omista vanhemmista/ huoltajista, eli alitajuisesti saatat mieltää ettei universiumi ole sen kummempi lahjojen antaja ja hyvyyden jakaja kuin mihin vanhempasi aikoinaan kykenivät. Lapsi pitää eläimenvaistolla vanhempiaan kaiken hyvän lähteenä, ja tällä voi olla meihin tiedostamaton vaikutus aikuistuneenakin. Koko vanhempi-suhteesi voi heijastua elämässäsi siinä, mitä elämä sinulle helposti suo ja mitä ei. Kaikki mitä saat, kertoo jotakin siitä mikä sinussa jollakin tapaa asuu ja minkä olet oppinut olevan näin, ja tässä hyvin vaikuttavaa osaa näyttelevät varhaisen kasvuympäristömme antamat mallit. Rikkaiden vanhempien lapsella on usein raha-asioissa tukeva, kaatumaton pohja ja perusoletukset jotka poikkeavat köyhemmistä perheistä täysin. Nämä ovat toki aina yksinkertaistuksia.

Esimerkiksi ihannekumppania manifestoidessa osa sinusta voi sitä tietämättään hakea kumppania traumastaan käsin. Tunteet mitä et lapsena ole kokenut ja käsitellyt kiertävät yhä energiassasi ja jatkavat itsensä manifestointia. Jos äitisi on ollut emotionaalisesti saavuttamaton, manifestoit energiana ehkä äitiäsi muistuttavia ghostaavia tyttökavereita niin kauan kunnes hoidat tunnepuolesi kuntoon ja lapsuudesta asti energiassasi kiertäneet ja tottasi luovat hylätyn lapsen tunteesi ehjiksi.

Ihmissuhteissa myös vietti on joskus eri asia kuin pidemmän päälle yhteensopiva energia, nämä opit käyvät jo perusjärkeen. Joskus voi tehdä hyvää istua alas ja miettiä omia parisuhdearvoja ja sitä, hakeeko niitä asioita tietoisesti toisista vai lentääkö liikaa tuulen mukana kehossa elävien energioiden ohjatessa kompassia liikaa.
Ennen kuin tiedostat näitä puolia, todennäköisesti toistat itseäsi ja voit toistuvasti saada aina samalla lailla turpaan suhteesta toiseen.

Tärkeää on integroida myös keho, joka voi psykosomaattisesti vastustaa esimerkiksi energeettisiin kokemuksiin pyrkimistä. Kehoon voi varastoitua tunnemassaa jota purkaa mm. jooga.

Edellä kertomani on myös sitä karmaa eli lapsena aloittamastasi tiedostamattomasta luonnistasi johtuvaa. Tämä on karman moderni määrite: se on se nyky-energiareppusi jota kannat. Luot kohdusta hautaan ja ensi askeleesi tänä manifestoijana otat vanhempiesi muovaamalla tiellä oppien mahdollisen ja mahdottoman rajoja, sulattaen myös eri suvuissa periytyviä erilaisia tunnetraumoja ja huonoja tunnetappja.
Tässä on hyvä muistaa, että suvulta periytyy myös vahvuuksia ja vanhemmilla ikäluokilla ei ole ollut resursseja perehtyä asioihin näin, eli taakkasi on osa yhteistä karmallista evoluutiotamme eikä vanhempiesi vika. Pienten lasten manifestaatiot ovat myös osa tätä, ja henkisemmässä kulttuurissa tällaisen karman hoito sekä huomiointi olisi osa perusterveydenhuoltoa niin että esimerkiksi sairauksien luontia voitaisiin ehkäistä jo pienestä pitäen.

Lisäksi on olemassa joitakin ihmisyyteen liittyviä fyysisiä rajoitteita joita on oikeassa elämässä mahdotonta tässä ajassa läpäistä tyystin. Sotien lopettamisen kaltaiset asiat taas ovat osa kollektiivista tasoa, johon yksilön omat affirmoinnit eivät riitä. Rauhan ilmentäminen itsessä on toki osa kollektiivista prosessia kohti maailmanrauhaa (rauhaa meditoivien joukkojen vaikutuksesta maassa tapahtuviin mellakoihin ym. on olemassa myös tutkimus-todisteita), mutta todellisia, monilulotteisia maailmanparannus- ja vaikutuskeinoja pitäisi käsitellä ja pohtia melkein eri alojen asiantuntijoiden kanssa paneelissa erikseen. Kollektiivinen karma koskee myös kansakuntia ja valtioita, ja sitä mitä nämä yhdessä vetävät puoleensa.
Kaikkeen ei ole järkiperäistä syytä (oikeat energiat toimivat osin meidän järjen vastaisesti) tai sellaista jota ihminen vielä tajuaisi. Nämähän hajoaa lopulta kaikkeuden syitä ja osia koskemaan.
Osa tarvitsee matkallaan sisäistä transformaatiota, hoitamista ja elämää väliin että pääsee askeleen eteenpäin ja tavoitteisiinsa. Parhaiten ihminen näkee taaksepäin, sano. Elämä itse on prosessi, joka opettaa meistä alati enemmän ja pyytää katsomaan itseään aina uusilla tavoilla.

Manifestointi on tietoisuuden kohdentamis-leikkiä. Oma energiani, tuo vesselien vesseli, on jopa suuttunut minulle kun olen ohjannut sitä väärin ja se on pari kertaa vähän vitsillä kostanut minua aika kamalilla unilla että tajuaisin nyt herranen aika olla oikeaa energiaa ja lakkaisin valittamasta siitä. Tällainen vähän kaistapäinen kaupankäynti liittyy oikeasti ihan muuhun energiatyöhön jota teen ja jossa minun pitäisi vähän nostaa leveleitä vaan enpä ole kyennyt. Vielä.

Kirjavinkkejä (kopio Kirjavinkkejä henkisyyteen- postauksestani)

Vetovoiman laki ja manifestoiminen

Joe Dispenza: Yliluonnolliseksi, Placebo (peruskaurat näissä tai jo ekassa, toki muutkin Joen kirjat voi lukea jos idea iskee). Saatavilla: Nextory, *Amazon.de 1 ja *Amazon.de 2 (enkku-versiot). Oma postaus Dispenzan kirjoista täällä.
Dispenza selittää vetovoiman lakia omien kvanttifysiikan ajatuksiensa perusteella. Hän on osa aihetta tutkivia ammattilaisten laajaa joukkoa. Hieman ehkä amerikkalaistyylinen hehkutus kirjoista voi olla aistittavissa, mutta tutkimustyötä tuen.

Law of assumption (vetovoiman laki vähän eri vinkkelistä), seuraavat kaksi heppua ovat aikaansa vahvasti sidottuja ja siksi raamattuun tekeleissään vetoavia, osa ihmisistä kokee silti molempien olevan selkeäkielisempiä moniin muihin verrattuna. Itseen vähän liian jumalallisia ja henkeviä, mutta historiallisesti loa-oppien alkua tutkiville kiinnostavia- molempia olen kuunnellut vain sieltä täältä.
Neville Goddard: lukuisia kirjoja, mm. Feeling is the secret. Saatavilla: Nextory, *Amazon.de (kaikki 14 kirjaa samassa!).

Joseph Murphy: lukuisia kirjoja, mm. Your power of subconscious mind. Saatavilla: Nextory, *Amazon.de, verkossa: mm. Your infinite power to be rich (ilmainen pdf). 
Redditissä on tosi outo osin yhden henkisesti vaarallisen ja sairaan moden moderoima kanava, jolta löytyy kuitenkin kattava opiskelumatsku-listaus Murphy- ja Neville-faneille. En ole selannut kuin tuota yllä linkkaamani Infinite power to be richiä.

Skenen suosituimpia opettajia on myös Esther Hicks (Abraham), jonka Youtuben löydät täältä. Esther ehti meditoida ja harrastaa henkisyyttä useamman vuoden, ennen kuin Abraham-niminen vetovoiman laista ja elämän hyvyydestä kertova kanava tervehti ja Esther on tehnyt tästä yhteydestä elämäntyönsä. ”Abraham-Hicks”-hakusanalla löytää taustalla kuunneltavaa settiä Spotifyä myöten. Myös kirjoja on, mutta niitä en ole lukenut itse.

Tietoa kirjoittajasta

☾ Rakkauden ja kauneuden puolesta. Rajattomuuksia, tähtiöitä. 🎵 I have seen how energy swims, how we are lifted up to ride with stars and see what’s also real. (Sannoppadog/ Arahjin) 🦁🤍🦁 Joskus tosi tulee ovellesi / kysymään uskotko todella…

Jätä kommentti